SEO’ya uygun makale nasıl yazılır?

SEO’ya uygun makale nasıl yazılır?

“SEO’ya uygun makale nasıl yazılır?” konusuna değinmeden önce, SEO ile ilgili özet bilgiler vermek yerinde olacaktır.

SEO (Search Engine Optimization), Arama Motoru Optimizasyonu’nun kısaltmasıdır. SEO özetle, arama motoruna websitenizi tanıtmak, websitemizin ne ile ilgili olduğunu arama motoruna bildirmektir. Google, şüphesiz ki dünya genelinde internet kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen arama motorudur. Google ve diğer arama motorlarının temel çalışma prensibi ise doğrudan kullanıcı faydası üzerine inşa edilmiştir.

Google’ın temel amacı, aradığı bilgiye ulaşmak isteyen kullanıcılara bilgiyi sağlayabilecek en güvenilir ve işlevsel siteleri listeleyip sunmaktır. SEO’nun amacı da arama motorlarına güvenilir bir website olduğumuzu kanıtlamak ve kullanıcıya websitemizi önermesini sağlamaya çalışmaktır.

Bu noktada, kullanıcının Google tarafından sunulan ve ilk sıralarda listelenen sitelere tıklama eğilimi,  arama motoru ve kullanıcı algısı arasındaki bu organik bağdan ileri gelmektedir. Google’ın  bu siteleri belirlerken kullandığı yüzlerce kriteri vardır. Bu kriterlerden bir tanesi de websitemizde bulunan metinlerin (makalelerin) yapısı ve içeriğidir.

SEO’ YA UYGUN MAKALE

Doğallık, makale yazımının anahtarıdır. İçeriğin özgün olması çok önemlidir. Öncelikle yazı içeriğine uygun anahtar kelime belirlenmeli ve bu anahtar kelime özelinde çalışmalar yapılmalıdır. Anahtar kelimenizi aşırıya kaçmadan, uygun yerlerde kullanmanız gerekmektedir. Belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeyi kullanabileceğiniz yerler:

URL KISMI

  • Makalenizin URL’si, yani linkiniz anahtar kelimeyi mutlaka içermelidir.

BAŞLIK

  • Makale başlığınız anahtar kelimenizi içermelidir.
  • Başlığınızın 3 kelime ve 66 karakterden fazla olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Başlığınız anahtar kelime ile başlamalıdır. (Google örümcekleri sitenizi tararken soldan sağa doğru bir yön izlemektedir. Dolayısıyla Google örümcekleri yazınızı taramaya başladığında görecekleri ilk şey anahtar kelimeniz olacak ve örümceklere içeriğiniz ile ilgili ilk bilgiyi vermiş olacaksınız.

META KISMI :

  • Açıklama kısmı en fazla 160 karakter olmalı ve bu kısımda anahtar kelimenizi başta olacak şekilde en az 1 defa kullanmalısınız.

MAKALE İÇİ ALT BAŞLIK (HEADING) :

Makalenizde alt başlıkları mümkün olduğunca çok kullanmanız çok önemlidir.

  • Anahtar kelimenizi alt başlığınızda Başlık 1 (Heading 1) etiketi ile kullanın.
  • Anahtar kelimenizi alt başlığınızda Başlık 2 (Heading 2) etiketi ile kullanın.
  • Anahtar kelimenizi alt başlığınızda Başlık 3 (Heading 3) etiketi ile kullanın.

İÇERİK :

  • Google, analizlerine göre, makalenin kullanıcı açısından faydalı olabilmesi için en az 300 kelime olması gerektiği sonucuna varmıştır. Makale uzunluğu ile doğru orantılı olarak ziyaretçiyi sitenizde daha fazla tutmayı başarmış olacaksınız.
  • İçerikteki anahtar kelime sayınızın makalenizde bulunan kelime sayısına oranı 2.5 – 3.0% olmalıdır.
  • Yazınızın ilk paragrafı anahtar kelimenizi içermelidir.

Makalenizde görüntü kalitesi yüksek bir görsel kullanmalı ve görselinize anahtar kelimenizi içerecek şekilde alt tag eklemelisiniz. Kullanıcıya faydalı olabilecek bir makale yazdığınıza emin olduktan sonra, bu maddelere uymanız halinde sitenizi ziyaret eden internet kullanıcısı ve Google sizi sevecektir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir